עוף שלם ללא עצם ממולא בבורגול תפו"א וחמוציות ברוטב סיידר תפוחים ודבש

מצרכים

1 עוף שלם מרוקן מעצמות
1.5 כוסות בורגול גס מושרה במים כחצי שעה ומסונן
100 גר' חמוציות
1 בצל בינוני קצוץ ומאודה
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל 

לרוטב:
3 בצלים בינונים פרוסים 
5 שיני שום קצוצות 
3 כפות שמן זית 
4 עלי דפנה 
4 גבעולי תימין 
1/2 ליטר ציר עוף 
1/2 סיידר תפוחים 
3 כפות דבש
2 צ'ילי שאטה שלם 

אופן הכנה

מערבבים את כל חומרי המילוי וממלאים את העוף 
סוגרים את הכיסים עם קיסמים ומשפשפים את העור עם מלח 
מטגנים את העוף בשמן הזית מכל הכיוונים עד שזהוב.
מוציאים מהסיר ומוסיפים את הבצל השום,עלי הדפנה את התימין והצ'ילי שאטה מטגנים עד שזהוב.
מוסיפים את הדבש ומטגנים כ2 דקות נוספות מוסיפים את ציר העוף הסיידר המלח והפלפל.
מרתיחים ומחזירים את העוף לרוטב ומבשלים על אש נמוכה כשעה.
הופכים את העוף ומבשלים כחצי שעה נוספת.
מכבים את האש,מוציאים את העוף מהרוטב ומחכים חצי שעה שיצטנן.
פורסים את העוף לפרוסות בעובי 1 ס"מ מחזירים לרוטב ומחממים 
x

#{title}

#{text}

#{price}