שוק טלה בצלייה איטית על מצע פלחי דלעת

מצרכים

1 שוק טלה במשקל 3-3.5 ק"ג
2 ק"ג דלעת פלחים גדולים או רבעי דלורית 
1 ק"ג בצלים חתוכים לרבע
10 שיניי שום עם קליפה
1 מקל קינמון
3 כפות סילאן
2 כפות בהראט
מלח ופלפל
3 כפות שמן זית.
 

אופן הכנה

מורחים את השוק טלה בשמן זית ומתבלים בבהראט מלח ופלפל.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל250 מעלות לכ 20 דקות להשחמה.
מערבבים את שאר המרכיבים ומתבלים במלח פלפל ומניחים בתבנית עם נייר אפייה.
מניחים מעכל את השוק טלה מכסים בנייר אפייה ואוטמים עם נייר כסף כך שלא יברחו אדים מהתבנית.
מכניסים לתנור לפי זמן צלייה:
120 מעלות – לילה שלם או מהבוקר עד ההגשה כ 10 עד 12 שעות
150 מעלות- לכ-5 עד 6 שעות לפניי ההגשה.



 

x

#{title}

#{text}

#{price}